لباس آفتاب

تفکر تهیه ی این لباس از آنجا شروع شد که فضانوردان پس از بازگشت از فضا بدلیل بی وزنی دچار عوارضی می شدند که برای رفع این مشکل در سال 1971 لباسی به نام لباس فضایی یا لباس پنگوئنی طراحی شد. پس از آن دکتر ولادمیر تی چینا در مؤسسه ی LK Adeli در سال 1992 این لباس را برای کودکان با اختلال عملکرد حرکتی به نام Adeli suit طراحی و استفاده کرد. این لباس دوباره در سال 2001 در آمریکا تحت عنوان Therasuit طراحی شد. در ایران در سال 2013  مرکز آموزشی و توانبخشی آفتاب با توجه به نیاز کودکان با اختلال حرکتی، اقدام به طراحی مجدد این لباس کرد. این لباس در واقع یک ارتز دینامیکی نرم Properioceptive است و به کودکان با اختلال حرکتی این امکان را می دهد که راستایی بدنشان را تا حد امکان به راستایی طبیعی نزدیک کنند و با تصحیح وضعیت عملکرد عضلات و ایجاد وضعیت ایستاده امکان یادگیری مجدد الگوهای حرکتی درست را می دهد.

بدلیل ایجاد فشار یکنواخت از طریق کش ها، حس عمقی بیمار تحریک شده و حرکات هماهنگ و یکنواخت در اندام فوقانی و تحتانی تسهیل می شود. با استفاده از سیستم های تعلیق خاص به نام قفس عنکبوتی (Spider cage)، می توان بیمار را در شرایطی قرار داد که به صورت کاملاً پویا حرکاتی را انجام داده و از طریق تجربیات خودش به یادگیری برسد. 

کاربردهای لباس آفتاب:

- فلج مغزی

- تأخیر رشد

- بعد از CVA 

- ADHD

از جمله فواید این لباس:

- باز آموزی سیستم عصبی مرکزی بصورت فعال و عملکردی

- فراهم نمودن ثبات بیرونی و تصحیح وضعیت ایستاده

- کمک به متعادل سازی تون عضلات

- تصحیح راستای بدن تا حد ممکن

- فراهم نمودن تحریکات در سیستم تعلیق

- بهبود تعادل و هماهنگی

- انجام فعالیت ها به صورت فعال

....

و از همه مهمتر فراهم نمودن وضعیتی با امنیت بالا و شاد برای انجام فعالیت های درمانی و در عین حال کاهش فشار جسمی بر روی درمانگران هنگام وضعیت دادن و تغییر وضعیت بیماران و کنترل آنها.